Delmic TopCL
juli 15, 2022
Geventileerde behuizing
Actief geventileerde behuizing voor nauwkeurige draadloze temperatuurmetingen – Wireless Value
augustus 15, 2023

Fast-EM

High-speed elektronenmicroscoop

Behuizing voor gebruiksgemak

Delimic doet onderzoek naar verschillende vormen van microscopie. Deze microscoop is ontwikkeld om snel beelden te kunnen maken door middel van electronen microscopie (Fast-EM). Hierdoor kunnen er veel beelden in een korte tijd gemaakt worden. Het was aan ons bij Studio-S de uitdaging om een behuizing te ontwikkelen die goed aansluit op de gemakkelijke workflow die zo uniek is aan de FastEM.

 

 

Workflow


De FastEM staat bekend om zijn efficiënte workflow. Hierdoor wordt er in het lab veel tijd bespaard. Studio-S heeft de behuizing ontworpen zodat het de efficiënte workflow ondersteund. Dit hebben wij gedaan door de kappen zo te maken dat ze gemakkelijk afneembaar zijn.

Dit zorgt er voor dat de FastEM snel en gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Wij bij Studio-S hebben de wensen van de gebruiker duidelijk in kaart gebracht. Tijdens de realisatie fase hebben wij de kap van de FastEM naadloos weten aan te sluiten. Dit zorgde voor een efficiënte workflow en dus een tijdbesparing tijdens gebruik.

Soft close

Tijdens het marktonderzoek viel ons iets op. Hoe kan het dat de meeste hoge kwaliteit microscopen met veel ongemak gesloten worden? Als we kijken naar andere producten zien we dat het mogelijk is om gebruik te maken van een soft-close systeem. Wij vonden het belangrijk de gebruikers ervaring van de FastEM te zo goed mogelijk te maken.

Daarom is er gekozen een soft-close mechanisme op de klep van de FastEM te zetten. We hebben een ontwerp gemaakt dat aan de achterkant van de Microscoop gemonteerd kan worden. Na enkele prototypes vonden wij de beste manier om dit mechanisme uit het zicht te plaatsen. Wij bij Studio-S geloven dat het de details zijn die het verschil maken tussen een goed product en een beter product.

 

Meer weten over dit project?

“Wij geloven in Samenwerking, Heeft u een leuk project of kunt u bijdragen aan de kwaliteit van ons design dan horen we dat graag.”

"Studio-S heeft ons product kunnen differentiëren in de bestaande markt"

- Toon Coenen | Directeur materiaalkunde bij Delmic

 

 

Prijswinnende microscoop


Nadat de fastEM zich bewezen had in de markt kreeg het een prijs voor hun innovatieve microscoop. Het product bevorderd de onderzoek snelheid. Dit heeft voordelen op verschillende onderzoeksgebieden zoals neurobiologie, celbiologie, bio materialen en vele anderen velden. Studio-S is blij met deze prijs en kijkt met veel genoegen terug op de samenwerking met Delmic.

Kijk mee in ons proces

Metaal behuizing samenwerking

1. Samen met Delmic onderzochten wij de groeipositie in de markt

prototype kunststof design

2. Studio-S ontwikkelde voor Delmic een kenmerkende stijl


technisch tekenen

3. Wij realiseren het ontwerp van schets tot product

FastEM-Utrecht-Productdesign

4. Het resultaat is een product dat aansluit op de vraag van de markt

Product Design

De uitdaging was om het product aan te laten sluiten op de overige machines. Deze zijn ontworpen door Thermo fisher. Door de positionering van Delmic helder in kaart te brengen hebben wij er voor gezogd dat het een unieke en passende uitstraling heeft. Dit zorgde er voor dat de behuizing naadloos aansluit op het product van Thermo fisher.