FastEM
september 26, 2022
Sensor behuizing voor A.I.
december 1, 2021

DELMIC TABLETOP CL

Compacte hoogwaardige microscoop behuizing

Door design opvallen in de markt

Na eerdere succesvolle samenwerking tussen Delmic en Studio-S ontstond er een nieuwe opdracht. Delmic ontwikkelde de technologie voor een compacte hoogwaardige microscoop genaamd de TOPCL. Het was aan ons bij Studio-S om een mock-up behuizing te ontwikkelen waardoor Delmic snel de markt interesse kon testen.

 

 

Het neerzetten van een sterk merk


Samen met Delmic keken we naar de propositie van de Topcl op de high-end microscopen markt. Door gebruik te maken van moodboards werd het duidelijk hoe wij de kernwaardes terug konden laten komen. Het uitgangspunt was een dynamische, innovatieve en professionele uitstraling te ontwikkelen.

De kleur Delmic blauw en 45 graden hoeken werden gekozen als herkenbaar voor het merk. Deze hebben wij in verschillende concepten laten terugkomen. Er ontstonden een aantal technische uitdagingen tijdens de realisatiefase. Zo was er een nauwe samenwerking nodig met de producent om tot exact de juiste kleur te komen.

Om het concept te realiseren hebben wij meerdere materiaal testen uitgevoerd. Het doel van deze testen was het realiseren van de juiste hoeken die zo uniek zijn voor de huisstijl van Delmic. In de video hierboven ziet u het uiteindelijke product.

 

Snel testen van markt interesse

De eerste prototypes bleken nog niet te voldoen aan onze standaarden. Na uitvoerig materiaalonderzoek, verschillende prototypes en contact met de producent ontwikkelden wij de juiste productie methode. Hierdoor is het gelukt om de compacte microscoop een onderscheidend uiterlijk te geven en het project succesvol af te ronden.

Dit zorgt er voor dat Delmic de markt interesse van dit product snel heeft kunnen testen. De realisatie van deze mock-up heeft gezorgd voor een duidelijke richting van het project. Hierdoor wordt het in de toekomst makkelijker om andere producten in de zelfde stijl te ontwikkelen.

Meer weten over dit project?

“Wij geloven in Samenwerking, Heeft u een leuk project of kunt u bijdragen aan de kwaliteit van ons design dan horen we dat graag.”

"Studio-S heeft ons product kunnen differentiëren in de bestaande markt"

- Toon Coenen | Directeur materiaalkunde bij Delmic

 
 

 

Hoogwaardige kunststof en metalen behuizing


Wij vinden het belangrijk om de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden terwijl wij voldoen aan de hoogste standaarden. Hiervoor hebben wij bij  Studio-S expertise in het realiseren van kunststof en metalen behuizingen.

Zoals u hiernaast kunt zien heeft, dit bij de Delmic TOPCL gezorgd voor een resultaat waar wij trots op zijn. Wilt u ook een voorsprong op uw concurrenten door design en engineering? Bel ons om de mogelijkheden te bespreken.


Kijk mee in ons proces

Metaal behuizing samenwerking

1. Samen met Delmic onderzochten wij de groeipositie in de markt

prototype kunststof design

2. Studio-S ontwikkelde voor Delmic een kenmerkende stijl


technisch tekenen

3. Wij realiseren het ontwerp van schets tot product

ontwikkeld product design

4. Om de potentie van het ontwerp te testen werd er een productvideo gemaakt