Uw project in 3D

Wij maken uw onderdeel klaar voor de 3D printer

 

Onderdeel nodig, en nu?


Wilt u uw onderdeel klaarmaken voor de 3D printer? Onze klanten vinden de stappen die hier bij komen kijken vaak onduidelijk. Een gesprek over de mogelijkheden van 3D printen werkt verhelderend. Daarom hebben wij onze kennis over 3D tekenen voor u op een rij gezet.

Op deze pagina vindt u uitleg over de stappen die wij nemen om uw product 3D print ready te maken. Wilt u meer weten? Wij denken graag met u mee over de realisatie van uw idee. Bel ons voor een gesprek over de mogelijkheden.

 

 

 

Van concept naar 3D

U heeft een idee, maar de details zijn nog niet duidelijk. Dit noemen wij de idee fase oftewel; de eerste stap! Wat is de volgende stap? De stappen naar een goed product zijn voor ons helder dankzij 15 jaar ervaring in product ontwikkeling.

 

Uw onderdeel is klaar voor de 3D printer na de volgende 3 stappen.

  • Tijdens een kennismakingsgesprek zorgen wij voor een helder beeld van uw uitdaging.
  • Vervolgens ontwikkelen wij een aantal digitale concepten.
  • Tijdens een feedback sessie bespreken wij deze concepten met u. Dit zorgt er voor dat u 100% tevreden bent met het resultaat.
  • We kiezen samen de beste optie en StudioS lost de technische uitdagingen voor u op. Het digitale 3D model is nu klaar voor de 3D printer.

Wilt u het model ook laten printen? Wij hebben een internationaal netwerk met toegang tot hoge kwaliteit 3D printers. Uw onderdeel kan hierdoor overal ter wereld worden geprint! Bent u klaar om de eerste stap te zetten? Bel ons om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bel ons vrijblijvend

“Wij geloven in SAMENWERKING; heeft u een leuk project dan horen we dat graag.”

Onze 3D diensten

Uw bedrijf wil graag een concept laten uitwerken. Hier komen een aantal dingen bij kijken. Er zijn drie diensten waar StudioS u graag mee helpt als het aankomt op 3D tekenen. Ten eerste zorgen wij er voor dat het 3D model efficiënt ontworpen wordt. Dit betekent dat er gekeken wordt naar wanddiktes en printrichting. Dit zorgt er voor dat u minder kosten maakt doordat de 3D printer sneller klaar is. Ook ontwerpen wij uw model op een manier die de meeste stevigheid haalt uit het materiaal.

Vervolgens optimaliseren wij de bestanden voor de 3D printer. Dit zorgt er voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het type bestand dat u naar de producent toe stuurt. Wij beschikken over een internationaal netwerk met toegang tot hoogwaardige 3D printers. U kunt hierdoor de keuze maken of u zelf een productie partij aanspreekt of dit gehele proces door ons laat uitvoeren. Super gemakkelijk dus!

Ook denken wij graag mee over de beste productie methode. Er bestaan veel verschillende manieren van 3D printen. Elke methode heeft voor en nadelen op het gebied van snelheid, kwaliteit en kosten. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen wij u hier advies over geven. Bel ons om meer te leren over de mogelijkheden.

Bel ons vrijblijvend

“Wij geloven in Samenwerking, Heeft u een leuk project dan horen we dat graag.”

Waarom 3D printen?

Wij maken het geregeld mee dat klanten in een onderzoekfase zitten en de kosten nog laag willen houden. Dit is een ideale situatie voor 3D printen. Wij ontwikkelen 3D print behuizingen voor onder andere sensoren en camera’s. Een ander voordeel van 3D printen is dat er veel vormvrijheid mogelijk is. Uw onderdeel hoeft niet gemaakt te worden uit een blok materiaal zoals bij frezen of houtbewerking. Hierdoor is het mogelijk om het onderdeel exact te laten aansluiten op de onderdelen waarmee het verbonden is.

 

3D printen wordt niet alleen gebruikt voor het snel testen van ideeën. Er zijn bedrijven op de markt die volledige producten laten 3D printen en verkopen. Het voordeel hiervan is dat er geen voorraad producten klaarligt in uw opslag. Het moment dat de order voor het product geplaatst wordt kan de 3D printer aan de slag.

Twijfelt u nog over hoeveel onderdelen u nodig heeft? Dan is 3D printen een geschikte oplossing. De opstartkosten zijn laag vergeleken met alternatieve productie methoden zoals spuitgieten en vacuümvormen. Hierdoor riskeert u minder en het is ook nog eens makkelijk om kleine verbeteringen aan te brengen. Kortom: ideaal voor het snel testen van uw onderdeel!

Wilt u een gratis kennismakingsgesprek? U kunt ons bellen op het onderstaande nummer.

Benieuwd naar de kosten?

“Wij geloven in Samenwerking, Heeft u een leuk project dan horen we dat graag.”

Ervaring met technieken

Wil u uw onderdeel mooi, stevig of beiden? Wij hebben ervaring met verschillende 3D print technieken. Er is veel mogelijk en wij zullen u dan ook helpen met het vinden van de juiste techniek. Dit is geheel afhankelijk van het soort project, de hoeveelheid en het budget. Hier kunt u de verschillende 3D print technieken bekijken.

 

Hoe bespaar je kosten door 3D printen? Download de gratis PDF.

Meer leren over 3D printen?

Vul dan hier uw email in en ontvang onze PDF met uitgebreide tips over 3D print technieken.