Een elektronica behuizing op maat

Een elektronica behuizing op maat

Het realiseren van een behuizing voor elektronica componenten kan uitdagend zijn. Een mogelijke oplossing is om een universele behuizing te gebruiken. Dit kan een goede oplossing zijn.
Zeker bij kleine series met een beperkt budget en weinig eisen.
Echter als u zich wilt onderscheiden is dit vaak niet voldoende. Tenslotte is de behuizing het eerste wat een potentiële klant ziet. De kwaliteit van uw behuizing bepaalt zo al snel de mening over uw merk.

Een behuizing die perfect past om uw elektronica

 

Wij ontwikkelen elektronica behuizingen op maat. Wilt u een nieuwe behuizing voor uw product? Dan bent u bij ons industrieel ontwerpbureau aan het goede adres. Wij hebben ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van elektronica behuizingen.

 

 • Wij zorgen dat uw behuizing aan alle aspecten voldoet:
 • Robuuste Constructie: Onze behuizingen zijn ontworpen om de zwaarste omstandigheden te weerstaan, waardoor uw apparatuur veilig en beveiligd blijft.
 • Waterdichtheid: Beschermt tegen vocht en zorgt dat uw elektronica droog en operationeel blijft in uitdagende omgevingen.
 • Warmteafvoer: Geavanceerde technologieën voorkomen oververhitting en verlengen de levensduur van uw apparaten.
 • EMC-Afscherming: Beschermt gevoelige apparatuur tegen elektromagnetische interferentie, cruciaal voor het behoud van functionaliteit en betrouwbaarheid.
 • Gewenste IP-Klasse: Specificeer de gewenste beschermingsgraad tegen indringen van vaste stoffen en vloeistoffen, conform internationale normen.
 • Ventilatie: Voorkomt accumulatie van hitte en vocht, essentieel voor het behoud van optimale bedrijfscondities.
 • Mogelijkheden voor (De)Montage: Eenvoudig onderhoud en upgrades mogelijk maken door gebruiksvriendelijke (de)montageopties.
 • Integratie van Knoppen of Frontpanelen: Maakt volledige aanpasbaarheid en functionaliteit mogelijk voor een gebruiksvriendelijke ervaring.
 • Integratie van Logo’s of Coderingen: Versterk uw merkidentiteit met professioneel geïntegreerde logo's en coderingen. Typeplaatjes of Stickers: Ideaal voor het duidelijk markeren en identificeren van uw apparatuur met specifieke specificaties of branding.
 • Anti-Vibratie Technologie: Vermindert de impact van trillingen en schokken, essentieel voor het behoud van de integriteit van gevoelige componenten.
 • UV-Bescherming: Speciale materialen en coatings die beschermen tegen schadelijke UV-straling, ideaal voor apparaten die buitenshuis worden gebruikt.
 • Geluidsdemping: Opties voor geluidsreductie die bijdragen aan een stillere werkomgeving, belangrijk voor apparatuur in geluidsgevoelige gebieden.
 • Brandveilige Materialen: Gebruik van materialen die weerstand bieden tegen vuur, verhogend de veiligheid in elke omgeving.
 • Aangepaste Montage Opties: Mogelijkheid om de behuizing te voorzien van specifieke montagebeugels of -frames voor eenvoudige installatie.


Van schets naar behuizing

Een elektronica behuizing op maat ontwikkelen is een gezamenlijk proces. Wij maken gebruik van acht fases, waarin we tot de perfecte behuizing komen.

Om fouten te voorkomen, besteden wij veel aandacht aan de eerste fase in het project. We willen graag weten aan welke eisen de behuizing moet voldoen, hoe het gebruikt gaat worden etc.

De elektronica componenten zijn het uitgangspunt voor een volumemodel. Een volumemodel is een 3D model waarin we de minimale afmetingen definiëren. Vervolgens maken we een strategisch product design dat past bij uw merk.

In de test komen we onvermijdelijk afwijkingen tegen, soms verwacht, soms onverwacht. In de detailleringsfase ervoor kunnen we die fixen.

1.

Plan een gesprek
Samen onderzoeken we de beste oplossing op uw vraag

2.

Doordachte vormgeving
Verschillende opties worden bekeken om tot het beste resultaat te komen

3.

Grondig testen
We zorgen voor een professioneel product dat klaar is voor de gebruiker

4.

Uw product op de markt
Wij zorgen dat uw product in series opgeleverd kan worden

Design for Disassembly

De behuizing wordt volledig aangepast aan de elektronica. Montagetijd  wordt geminimaliseerd, aangezien juist op dit gebied veel geld kan worden verdiend. Maar ook denken we na hoe het product aan het eind van de levensduur weer uit elkaar gehaald kan worden.

Ergonomisch design

We ontwikkelen een strategisch product design dat aansluit bij uw merk. Door goed naar ergonomie te kijken ontstaat een gebruiksvriendelijke elektronica behuizing.
U wordt eigenaar van het product design.
Door onze ervaring hebben we voor de meeste productietechnieken een geschikte partner waar we graag mee samenwerken. Maar uiteindelijk bepaald u als klant waar u het product laat produceren.
In de huidige schaarste is het mogelijk zelfs verstandig om het ontwerp bij meerdere producenten onder te brengen zodat u altijd verzekerd bent van levering.

Kostprijs van een behuizing op maat

Door slim ontwerpen door middel van een eenvoudig ontwerp proces kunnen we een kosten efficiënte behuizing opleveren.

Handheld behuizingen
Compacte behuizingen ontworpen om gemakkelijk in de hand te houden. Bijvoorbeeld draagbare apparaten zoals scanners en afstandsbedieningen.
Wearable behuizing:
Lichtgewicht en ergonomische behuizingen speciaal gemaakt om op het lichaam te dragen. Bijvoorbeeld smartwatches en fitness trackers.
Tafelbehuizingen
Stevige behuizingen die op tafels of bureaus geplaatst worden. Bijvoorbeeld consumentenelektronica en communicatieapparatuur.
Schermbehuizingen
Behuizingen ontworpen om schermen te beschermen en te ondersteunen. Bijvoorbeeld kleine displays en grote televisieschermen.
Behuizingen met deur of toegangsluik:
Deze behuizingen bieden gemakkelijke toegang tot interne componenten via een deur of luik. Bijvoorbeeld voor onderhoud modules en besturingstechniek.
Behuizingen voor de industrie:
Robuuste behuizingen die zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van industriële omgevingen, vaak met versterkte bescherming tegen stof en water.
Besturingsbehuizingen
Specifiek ontworpen voor het huisvesten van besturingssystemen en -panelen, vaak gebruikt in zowel commerciële als industriële toepassingen.
Paneel Behuizingen
Gebruikt voor het monteren en beschermen van elektrische panelen en bedieningselementen, vooral in machinerie en grotere installaties.
Bedieningspanelen
Behuizingen die speciaal zijn ontworpen voor gebruikersinterfaces zoals knoppen en schakelaars, vaak gebruikt in zowel industriële als consumentenapparaten.
Touch behuizingen
Ontworpen voor apparaten met aanraakschermen, bieden bescherming en ondersteuning voor touch-gebaseerde interactie.
Sensor behuizing
Compacte behuizingen die gevoelige sensoren beschermen tegen externe invloeden zoals stof en vocht.
Display behuizingen
Beschermende kaders die rondom displays worden geplaatst om ze te beschermen tegen schade en omgevingsfactoren.