EcoDesign

Concurrentievoordeel door eco-efficiënte innovaties

Een duurzaam product ontwikkelen?

Ecodesign is een relatief nieuw begrip. Het doel van ecodesign is om de milieu impact vanaf de ontwerp- en ontwikkelingsfase te beperken. Dit zou ook omschreven kunnen worden als een duurzaam product ontwikkelen.

 

Het streven van de ontwerpers van Product Design Studios is dan ook om niet alleen rekening te houden met de technische, menselijke en economische criteria, maar ook met de ecologische criteria. Vanaf het begin van het ontwerpproces wordt er zoveel mogelijk aan gedaan om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, of beter zelfs, te voorkomen.

Concurrentievoordeel door eco-efficiënte innovaties

Vaak wordt er gedacht dat ecologische criteria en economische criteria elkaars tegenpolen zijn. Dus goedkope producten kunnen niet duurzaam zijn en vice versa. Daar geloven wij niet in! Ons streven is om bij een innovatie een product zowel goedkoper als milieuvriendelijker te maken.

Om te kijken waar we eco-efficiënte aanpassingen kunnen doen, wordt de volledige productlevenscyclus geëvalueerd. Aan de hand van de evaluatie kunnen we aanpassingen doen in bijvoorbeeld het ontwikkelingsproces. Kleine aanpassingen aan het product kunnen al zorgen voor een veel milieuvriendelijker product

Checklist eco-efficiënte innovaties

Wij gebruiken verschillende technieken om producten goedkoper en milieuvriendelijker te maken. Dit noemen wij ook wel de eco-efficiënte checklist. We kijken onder andere naar:

 • Hoe we ontwerp- en ontwikkelingsprocessen milieuvriendelijker kunnen maken
 • Hoe kunnen we afvalstoffen hergebruiken of restafval beperken of voorkomen
 • Kunnen we milieuvriendelijkere materialen gebruiken
 • Zijn er nieuwe duurzamere technologieën voor producten
 • Hoe we circulair design kunnen toepassen.

De innovaties moeten uiteindelijk leiden tot ontwikkeling van milieuvriendelijkere en goedkopere producten.

  Een nieuw product ontwikkelen of meer informatie ontvangen?

  Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Arcadis
  • Vilans
  • ProRail
  • De Stichtse Rijnlanden
  • Gemeente Utrecht
  • Active Constructions

  ARCADIS Nederland BV

  ir. Guido Visser | Directeur international Business


  Product Design Studios heeft ons goed geholpen bij onze brainstorm sessie en in een zeer korte tijd hebben ze een sprekende en overtuigende animatie gemaakt.

  ProRail

  Brenda Struve | Coördinator Innovatie & Ontwikkeling


  Product Design Studios heeft ons vakkundig en enthousiast geholpen om van een idee tot werkend prototype te komen. Het door hun ontwikkelde prototype heeft bijgedragen aan een geslaagde test. Product Design Studios heeft gedurende de samenwerking een enorme betrokkenheid getoond. We zijn erg tevreden.

  Nico de Jong

  Active Constructions


  Het werken met Sjoerd heeft voor ons veel meerwaarde. Sjoerd heeft een goede mix van technische kennis en commercieel inzicht. Hij kan daarom perfect helpen bij het ontwikkelen en bedenken van nieuwe producten of uitbreiding van huidige producten zonder zich blind te staren op alleen het technische aspect!

  Een betrokken partner bij uw productontwikkeling

  Wanneer u een product koopt is dat meestal een eenmalige handeling. Productontwikkeling daarentegen is een langer proces. Wij vinden het daarom belangrijk dat er een goede klik is tussen u en ons. 
  Samenwerking, goede communicatie en het nakomen van afspraken zijn essentiële vereiste om projecten succesvol te maken. Een voordeel van een kleinschalig product ontwerpbureau is dat de communicatie makkelijk verloopt. Wij geven u graag duidelijkheid over de keuzes die we maken en zorgen dat u nooit voor verrassingen komt te staan.
  Wilt u een betrokken partner op het gebied van Productdesign, Productontwikkeling of Productinnovatie? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

   Een nieuw product ontwikkelen ?

   1. Stuur ons een bericht.
   2. We gaan discreet om met alle informatie en sturen een geheimhouding als dat gewenst is.
   3. We maken een vrijblijvende afspraak in Utrecht om uw vraag door te spreken.