Drones hebben de toekomst?!

Brexit
Deal or no deal bij de Brexit? De gevolgen voor de intellectuele eigendomsrechten
januari 15, 2019
Biomimetica
Biomimetica
februari 12, 2019
Brexit
Deal or no deal bij de Brexit? De gevolgen voor de intellectuele eigendomsrechten
januari 15, 2019
Biomimetica
Biomimetica
februari 12, 2019

Drones hebben de toekomst?!

In Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, werd in 2017 toestemming gegeven om pakjes te bezorgen met drones. Het was een vaste route met weinig risico, mede daardoor gaf de overheid toestemming om dit te testen. De drone was in staat om pakketjes tot 3 kilo te vervoeren. Het vervoer van pakketjes via drones is over het algemeen sneller, goedkoper en 100% elektrisch dus duurzaam.

Levensreddende Drones

Chinese studenten hebben een drone inclusief vangnet ontwikkeld, de Net Guard. De drone vliegt als een geheel naar de locatie waar die nodig is. Eenmaal aangekomen splitst de drone zich in vieren, waarna een vangnet tussen de drones komt te hangen. Deze nieuwe drone moet mensen helpen om uit een brandend flatgebouw te kunnen ontsnappen.

Bron: www.designboom.com

Design Net Guard

Om de Net Guard drone zo goed mogelijk te laten functioneren zijn er allerlei slimme designkeuzes gemaakt. Zo maakt de drone gebruik van propellers met vier bladen om zoveel mogelijk stuwkracht op te wekken. Niet geheel onbelangrijk als er een mens vervoer dient te worden. Het net zelf is gemaakt van vier lagen polyurethaan, een rubberachtige kunststof die zowel flexibel als zeer stevig is. De quadcopter heeft daarnaast ook nog sensoren aan boord die kunnen bepalen waar het slachtoffer zich bevind.

Golden Pin Design Award

De jury van de Golden Pin Design Award in Taiwan heeft de Chinese studenten beloond voor hun werk. Ze sleepte de eerste prijs in de wacht met hun Net Guard, en ontvingen ruim 11.000 om hun idee verder uit te werken.

Product voor de toekomst

Volgens de medewerkers van Product Design Studios Utrecht is dit echt een product voor de toekomst. De Net Guard draagt bij aan de veiligheid, maak gebruikt van innovatieve en slimme designoplossingen en is duurzaam. Wij waren erg enthousiast over dit product en volgen graag de ontwikkelingen hiervan.

Heeft u producten waar u met verbazing, in positieve zin, naar kijkt? We horen het graag van u!

Bekijk hier de video van de Net-Guard:

https://youtu.be/9VwhlPXxzWI