Kunstmatige intelligentie

Drie verschillende verkoopmodellen voor een product
juni 16, 2019
Karton
Karton
juli 22, 2019
Drie verschillende verkoopmodellen voor een product
juni 16, 2019
Karton
Karton
juli 22, 2019

Kunstmatige Intelligentie of Artificial Intelligence is misschien nog een ver van je bed show, maar je kunt er niet meer omheen in deze tijd. Artificial Intelligence is de verzamelnaam voor alles wat techbedrijven proberen om computers zelfstandig te laten beslissen. Net als de mens zelf het denkvermogen heeft om zelf te beslissen.

Siri

Een bekend voorbeeld van kunstmatige intelligentie is de virtuele assistent van Apple, Siri. Wanneer je Siri een opdracht geeft, reageert het zelfstandig. Siri is zich niet bewust van de taken die het uitvoert, het volgt enkel algoritmes en ze herkennen patronen. Daarnaast leert Siri continu van haar eigen fouten, waardoor ze steeds betere resultaten leveren.

Grote toekomst voor Kunstmatige Intelligentie

De mogelijkheden zijn oneindig wanneer kunstmatige intelligentie vanaf moment een meegenomen worden in het productontwerp. Een koffiezetapparaat dan koffie zet wanneer je dat aan het apparaat vraagt, een wasmachine die een programma draait wanneer je dat aan hem vraagt of een televisie zonder afstandsbediening. Sommige van bovengenoemde apparaten bestaan al of zijn in ontwikkeling.

Kunstmatige Intelligentie

Twijfels over Kunstmatige Intelligentie

Waar stopt deze ontwikkeling? Zoals al eerder gezegd is een apparaat zich niet bewust van de taken die het uitvoert en leert het steeds van eigen fouten. Volgens sommige wetenschappers zou dit de beste, maar ook de laatste uitvinding kunnen zijn van de mensheid. Zo kunnen wapens die door  Kunstmatige Intelligentie gestuurd worden bijvoorbeeld een gevaar opleveren, omdat ze beslissingen nemen op basis van algoritmes en niet kritisch kunnen denken. En er zijn natuurlijk meer van zulke kwesties. Daarom is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met deze ontwikkeling en kritisch te blijven kijken naar de ontwikkelingen. Artificial Intelligence kan het leven van de mensheid enorm verrijken, maar tegelijkertijd kan het ook de verkeerde kant op doorslaan.