Karton

Kunstmatige Intelligentie
Kunstmatige intelligentie
juli 12, 2019
Uitbesteden of zelf product ontwikkelen header
Uitbesteden of zelf producten ontwikkelen?
februari 25, 2020
Kunstmatige Intelligentie
Kunstmatige intelligentie
juli 12, 2019
Uitbesteden of zelf product ontwikkelen header
Uitbesteden of zelf producten ontwikkelen?
februari 25, 2020

Karton, je ziet het overal, maar wat is het eigenlijk en hoe kun je het gebruiken met productontwikkeling? Karton is papier wat bestaat uit meerdere lagen. Golfkarton is de bekendste vorm van karton.

Van verhuisdoos tot meubel

Bij karton wordt er vaak gedacht aan verhuisdozen of schoenendozen. Maar tegenwoordig wordt karton voor veel meer zaken gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook meubels, displays of expositiewanden voor beurzen maken van karton. Deze kun je onbewerkt laten of ze een kleur geven om ze meer aan de huisstijl aan te passen.

Karton

Olivier Grôssetete

Olivier Grôssetete is een Franse Kunstenaar die in zijn kunstwerken veel gebruik maakt van karton. Ter ere van het 25e lustrum van Stylos, de studievereniging van Bouwkunde aan de TU Delft, heeft hij samen met de inwoners van Delft een groot huis gebouwd. Helaas is het nadeel van karton wel dat het niet heel weersbestendig is. Het huis is de nacht nadat het gebouwd is ook ingestort vanwege harde wind en regen.

Karton bij productontwikkeling

Bij het ontwerpen van producten wordt er regelmatig gebruik gemaakt van karton. Zo maken wij ideeën concreet en fysiek door er een 3d-model van karton van te maken bijvoorbeeld. Karton is daar erg geschikt voor omdat het makkelijk bewerkbaar is. Zo kun je het makkelijk buigen en snijden. Ook is het gebruik van karton een duurzame manier om prototypes te maken. Het karton wat wij gebruiken is 100% van gerecycled materiaal.